Kayseri Mantısı 500gr
200,00₺
Elmacıoğlu Üretim Tesislerinde kalite standarları ve hijyenik şartlarda hazırladığımız Elmacıoğlu Kayseri Mantısı
200,00₺
Elmacıoğlu Üretim Tesislerinde kalite standarları ve hijyenik şartlarda hazırladığımız Elmacıoğlu Kayseri Mantısı
Geleneksel Anadolu sofrasının nadide yemeklerinden olan Mantı, dana kıymasından , el emeği ile üretilerek lezzet bulur.
Hakiki KAYSERİ MANTISI çok emek gerektirdiğinden malzemenin en iyisi kullanılarak üretilmesi gerekmektedir. ELMACIOĞLU KAYSERİ MANTISI yapımında en kaliteli un ve özenle seçilmiş dana eti kullanılmakta, harcına katılan baharat çeşitleri ile aslına uygun olarak hazırlanmaktadır.Elmacıoğlu Üretim Tesislerinde kalite standarları ve hijyenik şartlarda hazırladığımız Elmacıoğlu Kayseri Mantısı büküm şekli ve tahta kaşığa kırk tane sığacak kadar küçük olması sebebiyle diğer mantılardan oldukça zahmetlidir.Bu yüzden maharetli ellere ihtiyaç duyar.Sağlıklı gıda hammaddeden başlar prensibiyle başladığımız üretim yolculuğuna mantı iç harcı için usta ellerden seçilen etler kuşbaşı haline getirilerek kıyılır, üzerine soğan, tuz, kırmızı toz biber ve olmazsa olmazı reyhan eklenerek mantı kıyması hazırlanır.Un, su, tuz ile geleneksel kıvamında yoğrulan hamur bezelenir ve dinlenmeye bırakılır.Maharetli ellerde açılan hamur kaşığa 40 adet sığacak boyutlarda küçük küçük kesilerek ortalarına kıyması konulur ve kendine has geleneksel büküm şekliyle kapatılarak tepsilenen mantılar nemi alınması için özel odalara alınır.Paketlenmeye hazır olan mantılar son kontrollerinden sonra koruyucu atmosferle paketlerenek sofralarınıza gelmek üzere yolcuğuna başlar.
Hazırlama Önerisi:Kaynamakta olan 2 lt suya Elmacıoğlu Kayseri Mantı 500 gr ilave dilerek 12 dakika kaynatılır.Sonra tencere ocaktan alınarak içerisine yarım su bardağı soğuk su ilave edilir.Diğer taraftan 1 yemek kaşığı tereyag, 1 yemek kaşığı salça ve bir miktar toz biber ayrı tavada hazırlanır.Tenceredeki mantının fazla suyu süzülür ve hazırlanan sos içerisine dökülür.Artık servise hazırlar.İsteğe göre üzerine sarımsaklı yoğurt, sumak ve nane koyabilirsiniz.
Elmacıoğlu Kayseri Mantı 500 gr 5 kişiliktir.
Saklama Koşulları:Koruyucu atmosferde ambalajlanmıştır.0-4 derecede muhafaza edilebilir.
Tavsiye edilen tüketim süresi 0-4 derecede üretim tarihinden itibaren 4 aydır.-18 derecede üretim tarihinden itibaren 6 aydır.
GLUTEN İÇERİR.