Pastırma Eti Nasıl Olmalıdır?
Pastırma yaparken hangi eti seçmelisiniz? İşte size pastırma yapımında kullanacağını etin özellikleri
Pastırma yapımında sürekli denetimi yapılan sağlıklı büyükbaş hayvan eti kullanılmalıdır. Kullanılacak olan pastırma eti aşağıdaki değerlere sahip olmalıdır;
- Toksikolojik yönden negatif olmalı,
- Rutubet ve yağ oranı en fazla %40 olmalıdır,
- Tuz oranı en fazla %6 olmalı,
- pH en fazla 6.0 olmalı,
- NaNO3 veya KNO3 en fazla 300 mg/kg olmalı,
- Çemenin kalınlığı 1-4 mm arasında olmalı,
- Kokuşma,küflenme ve yapışkanlık olmamalıdır.
- Mikrobiyolojik özellikler TSE 978 kavurma standardında verilen değerlere uygun olmalıdır.